Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο Πάπας και ο Θεός

Χθες, 21/11/2012, ο Πάπας της Ρώμης είπε προφανώς ανάμεσα σε άλλα, κάτι που το διάβασα σε μια γαλική εφημερίδα, την Direct Matin, κατι περι τησ υπαρξεωσ του Θεου, το δίνω αυτούσιο εδω, κάνω την μετάφραση στα ελληνικά και το σχόλιο μου στη συνέχεια :
Λέει ο Πάπας :
" Mystérieux, Dieu n'est pas absurde. Si face au mystère, la raison ne voit que l'obscurité, ce n'est pas à cause de l'absence, mais de son excès. "
Le pape Benoît XVI, hier au Vatican.
Στα ελληνικά :
" Μυστηριο, ο Θεός δεν είναι παράλογο. Εάν στο μυστήριο, η λογικη δεν βλέπει παρα σκότος, δεν είναι εξ αιτίας έλλειψης φωτός, αλλά απο υπερβολικό. "
Ο Θεός λέει είναι μυστήριο και δεν είναι παράλογο αυτο.
Ξαίρουμε τι είναι μυστήριο και μυστηρίου. Είναι όταν δεν μπορούμε καθόλου άολυτως να καταλάβουμε κάτι σε κάποιο πράγμα. Αυτο να το πούμε αλλοιώς, βρίσκεται μεσα σε πλήρες σκότος ή μέσα σε ένα κουτί επτασφράγιστο που δεν ξαίρουμε ούτε κάν το βάρος του και άλλες ιδιότητες του.
Οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι όπως οι τσαρλατανοι ή μάλλον το τοπ των τσαρλατανων. Για να επιτύχουν να σε πείθουν ότι δίνουν κάποια λύση σε τέτοιο πρόβλημα χρησιμοποιούν μια λέξη με νόημα ανάμεσα σε κάτι το λογικό και το ακαταλαβιστικο. Την όλη φράση την λένε με τέτοιο τροπο ώστε να νομίζεις ότι καταλαβαίνεις το μυστήριο, και τελείωσε το θέμα, δέχεσαι το παράλογο !
Κοιτάξτε τώρα την χειραγώγηση των ελαφρόμυαλων πιστών που κάνει ο Πάπας.
Λέει στη συνέχεια ότι το φταίξιμο είναι στην λογικη που δεν καταλαβαίνει τον Θεό.
Στην ενορία του μυστηρίου αντιπαραθετει δυο λέξεις : το σκότος και το φως. Κοιτάξτε που χρησιμοποιεί καλώς το "σκότος" αλλά αμέσως μετα μπουρδοκλωνει το θέμα, χρησιμοποιώντας ΑΣΑΦΩΣ το "φως". ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΦΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ. Επειδη, λέει, υπάρχει υπερβολικο φως, γι' αυτο ηλικιακή δεν μπορει να δει (;) του σωτήριο. Μας μπερδεύει εδω με την έννοια όπως ο ήλιος με τα αστέρια, υποθέτω. Μά αν είναι έτσι τότε πάλι δεν βλέπουμε τίποτε απο το μυστήριο (απο τα αστέρια) διότι μας εμποδίζει το φως του ήλιου. Πως μπορει να βλέπει ο ίδιος αυτός ο Πάπας κάτι που δεν το βλέπει η ανθρώπινη λογικη, αφου είναι άνθρωπος κι αυτός ; Πως μπορει να βλέπει πίσω απο ένα εκτυφλωτικο φως που έρχεται κατα 'πάνω του ;
Βλέπετε την χειραγώγηση τώρα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: