Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ελευθερια θρησκειας και αθεϊας

Η θρησκεια, αν πιστευει κανεις σε καποια, ειναι προσωπικη του υποθεση, διοτι ετσι πιστευει οτι βοηθειται σε διααφορα πραγματα απο τηνθεοτητα που πιστευει αλλα και οτι οταν πεθανει, αφου πιστευει οτι υπαρχει και ψυχη, η ψυχη του θα τυχει καλλιτερης μεταχειρησης παλι απο την θεοτητα του.
Δεν υπαρχει λοιπον κανεις λογος η οποιαδηποτε θρησκεια να διδασκεται στα σχολεια. Αυτο δεν ειναι ακομη δυνατον με την παντοδυναμια του παπαδαριου ακομη και στις μερες μας λογω της αγνοιας του κοσμακι. Καποτε θα γινει δυνατον. Προς το παρον ας γινονται καποια δειλα βηματα προς την κατευθυνση της παρουσιασης των θρησκειων.
Οι χριστιανοι λεν οτι ο χριστιανισμος ειναι η μονη αληθινη θρησκεια. Αν το πιστευαν αυτο και οι ηγητορες του, απο μονοι τους θα παρουσιαζαν στο κοινο ολες τις θρησκειες αντικειμενικα χωρις φοβο και παθος σε οσους ηθελαν να κατηχησουν δηλαδη πρωτα απο ολα στα παιδια. Δεν το εκαναν ποτε μεχριτωρα. Αντιθετως παρουσιαζαν ολες τις αλλες θρησκειες ως καρικατουρες. Ειναι λοιπον φως φαναρι οτι φοβοντουσαν την αντικειμενικοτητα. Αρα δεν πιστευαν οι ιδιοι ποτε στην ανωτεροτητα του χριστιανισμου.
Το υπουργειο εκανε ενα θετικο βημα στην θρησκειολογικη κατευθυνση. Θα κανει αλλο ενα οταν/εαν παρουσιασει και ολοκληρο το θρησκευτικο φαινομενο με τα ματια των αθεων, επισης χωρις φοβο και παθος, κειμενα γραμμενα κατ' ευθειαν απο φιλοσοφους αθεους. Αφου το παπαδαριο πιστευει λεει οτι υπαρχει θεος, ας αφησει ελευθερους τους αθεους να μιλησουν εξ ισου, οσο κι αυτο. (Διοτι αν εχει κανείς τον μονολογο και επι χιλιετιες μαλλιστα, μπορει να μας πεισει τελικα οτι και "η γιαγια του εχει αρχ@@@@ !")  Δεν το κανει διοτι τους φοβαται "οπως ο διαβολος το λιβανι" και "οπως ο δρακουλας το σταυρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: