Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

θρησκειες, χειραγωγηση, απελευθερωση


Η πλυση εγκεφαλου απο τις θρησκειες και η οριστικη χειραφετηση απ’αυτες.
1.     Ολες οοι θρησκειες με μια μονο δικαιολογια χειραγωγουν τις μαζες για να επιβιωνουν. Το οτι "εμεις ειμαστε ετσι, χριστιανοι, και χριστιανους θε να κανουμε και τις επομενες γενιες μας και σ' οποιον αρεσει !" Γινεται για αυτο πραγματικη πλυση εγκεφαλου. Αρχιζει απο την νηπιακη ηλικια, συνεχιζεται στο σχολειο μεχρι σχεδον τα δεκαοκτω μας. Μα να που δεν γινεται αλλο πια αυτο. Μπαστα πια. Ετσι μαθαινω πως στο νεο βιβλιο των θρησκευτικων της β’ γυμνασιου δεν γινεται πια η πλυση εγκεφαλου στους μαθητες με την παλαι ποτε μονοδρομη διδασκαλια του Ιησου Χριστου μας – Θεου μας ντε τρομαρα μας. Αντ’ αυτης γινεται μια περισκοπιση των θρησκειων. Δεν το ξαιρω το βιβλιο μα δεν νομιζω να γινεται και τοσο αντικειμενικη αυτη η περισκοπηση, εξ αιτιας της λυσσας του παπαδαριου και των σεβασμιων χριστιανων θεολογων μας εναντιον οποιασδηποτε μορφης αντικειμενικης περισκοπησης των θρησκειων. Παντως εστω και μια δειλη τοιαυτη, καλοδεχουμενη.
2.     Στο Παρισι η DirectMatin γραφει πως ο χριστιανισμος εχει μπει στο δρομο της εξαφανισης του στην γηραια ηπειρο. Ολο και λιγωτεροι παπαδες, ολο και λιγωτεροι οι εκκλησιαζομενοι. Μια λυση να εισαγουν παπαδες απο την Βραζηλια και την μαυρη ηπειρο. Βλεποντας την κονομα εδω αυτοι πολλαπλασια απο τον τοπο καταγωγης τους ολοι θελουν εδω να ερθουν. Σιγα ρε σεις παπαδαριο, ολοι θα παρετε! Ομως ετσι γινεται αλλο προβλημα, αυτο της μη επανδρωσης με παπαδαριο της Αφρικης και της λατινικης Αμερικης. Τοσο που ο ιδιος ο παπας της Ρωμης με εγκυκλιο του «συμβουλευει» τους «φητητες» της θεολογιας να γυρναν στους τοπους τους.
3.     Ο κοσμος οταν μορφωνεται σιγα σιγα του ειναι δυσκολο να συνεχιζει να πιστευει σ’ αυτα τα εξωφθαλμα παραμυθια που τις λενε θρησκειες. Βλεπει τις αντιφασεις στα βασικα «ιερα» κειμενα τους. Και αυτες οι αντιφασεις δεν ειναι απλως «στο γραμμα» οπως διατεινεται το παπαδαριο και οι θεολογοι, αλλά στην ουσια. Οι διαφορετικες π.χ. διηγησεις για την γεννηση του Ιησου ειναι ουσιαστικες και οχι τυπικες, οπως διαβαζετε πιο κατω εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: