Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Σκασίλα τους !

Δημοσιεύει σήμερα το left.gr την οικονομική μελέτη της ευρωπαϊκής επιτροπης detail average price report που καταδειχνει οτι το ελληνικό κοινό πληρώνει πολύ περιςςοτερο ακριβά τα βασικά καταναλωτικά αγαθά απο όλα τα άλλα κράτη. Τι κι αν υπάρχει κρίση ; Τί κι αν αυξήθηκε τόσο η ανεργία ; Τι κι αν μειώθηκαν ακόμη οι αποδοχές των εργαζομένων και των συνταξιούχων ; Περιμένατε κάποια αλληλεγγύη απο τους κεφαλαιοκράτες απέναντι στον δοκιμαζομενο ελληνικό λαό ; Καρφί δεν τους καίγεται ! Αυτοι μόνο τα κέρδη τους βλέπουν αενάως ! Για τα υπόλοιπα, σκασίλα τους !
Καταλαβαίνετε τώρα ότι η οικονομική ανάπτυξη των κεφαλαιοκρατών δεν συμβαδίζει ανάλογα με την του λαού ;

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τζαρτζαρισμα

Συχνά όταν περπατάω στο πεζοδρόμιο, ιδίως με πολυκοσμία, πάρα πολλές γυναίκες μου κόβουν το δρόμο, περνώντας από δεξιά μου. Παρατηρώντας πίσω μου μετά, βλέπω οτι κάμποσες από αυτές στρίβουν πι προς τα δεξιά μπροστά τους. Κάνουν δηλαδή ένα ζικ-ζακ μπροστά μου και πίσω μου. Φως φανάρι οτι το κάνουν επίτηδες. Προφανώς για να τις παρατηρήσω αλλά και να παραμερήσω για να περάσουν αφού όταν έρχονται προς το μέρος μου, κάνουν πως δεν με βλέπουν κοιτάζοντας πχ στο τηλέφωνο τους. Αφού το καιρώ αυτό εδώ και πολύ καιρό, δεν μπορώ να τις κάνω το χατήρι. Ετςι, όσες δεν περνάνε από δεξιά μου, περνάνε ετςι κανονικά από αριστερά μου αλλά πέφτοντας μπρος στο δεξιό μου μπράτσο, για να παραμερήσω δηλαδή. Αυτό γίνεται ανυπόφορο όσο αυξάνονται τα τέτοια περιστατικά, όσο αυξάνεται το σύνολο αυτών. Αποφασίζω λοιπόν να αντιδρώ. Στην πρώτη περίπτωση, του ζικ-ζακ, τις υπενθυμίζω να πανε δεξιά μπροστά τους, αφού ΥΠΑΡΧΕΙ ελεύθερος χώρος συνηθεστατα. Στην δεύτερη περίπτωση, που πέφτουν στο δεξιό μου μπράτσο για να παραμερήσω, ΔΕΝ παραμεράω πια, μόνο αντιστέκονται. Αποτέλεσμα ; Δεν θα το ποστέψετε ! Πολλές φορές ΑΥΤΕΣ με τζαρτζάρουν ! Αποφάσισα να βάζω περισσότερη δύναμη εκεί και τότε έχουμε ισοπαλία περίπου. Φαντασθειτε τι πολλή δύναμη που βάζουν οι γυναίκες για να τζαρτζάρουν έναν άνδρα, αφού φυσιολογικά έχουν ποη λιγότερη φυσική δύναμη από εμάς τους άνδρες. Σας εκπλήσσω ; Ε, αν προσέξετε την περίπτωση που σας λέω, προφανώς θα το διαπιστώσετε να γίνεται και σε σας αά οι γυναίκες προβαίνουν σε κόλπα τέτοια που εμείς οι άνδρες νομίζουμε οτι είναι λεπτομέρειες κατα ΛΑΘΟΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ. 

Υπομονή !

Δίνεται από τις δημοσκοπήσεις ένα προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ολίγον μεν, σταθερόν δε.
Με τέτοια ποσοστά που δίνονται στα κόμματα, δεν θα μπορέσει να σχηματισθεί κυβέρνηση. Οπότε πάλι εκλογές. Σε τέτοια περίπτωση νικά συνήθως ο πρώτος που όση μεγαλύτερη διάφορα έχει από τον δεύτερο, τόσο πιο σίγουρη είναι η νίκη του στην επανάληψη. Εάν ο συριζα συνεχίσει να μεγαλώνει την διάφορα του, θα πρέπει να πηγαίνει αργά αργά για να γίνεται συνείδηση στον κόσμο η αναπόφευκτη νίκη του. Αν και φωνάζει για εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία δεν τις θέλει αμέσως. Τραβάτε με κι ας κλαίω !
Συνετά. Υπομονή. 

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ανθρωπολογικά τινα

Συνάντησα κάτι τουρίστες από την ινδονησια. Αφού τους ρώτησα, το έμαθα. Το πρόσωπο τους θύμιζε κάτι ανάμεσα στην Ινδία και στην Κίνα. Όπως και η γεωγραφική τους θέση. Ανέτρεξα μετά να βρω με τι μοιάζει η γλώσσα τους, αν κι αυτή δηλαδή είναι ανάμεσα στην ινδική και κινέζικη γλώσσα. Το χαρακτηριστικό τς των κινέζων λείπει και η κατασκευή των συλλαβών των λέξεων είναι η ίδια με την ελληνορωμαϊκή : ένα σύμφωνο και ένα φωνήεν, γενικώς. Όπως και στην ινδική.
Έχω την γνώμη οτι τα φυσικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων ξεχωρίζουν γενικώς στο πρόσωπο και έχουν σχηματισθεί πολύ πολύ νωρίτερα από την γλώσσα, πολλές δεκάδες μέχρι και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Η γλώσσα παρουσιάσθηκε μεν, βέβαια, επίσης τόσο παλιά αλλά λόγω της φτωχότατης υλικής ζωής των ανθρώπων, είχε παραμείνει επι πολλές εκατονταδες χιλιάδες χρόνια φτωχότατη επίσης : τι λέξεις να έχουν ανάγκη να εφεύρουν όταν ζουν ΜΟΝΟ κατα μια-δυό οικογένειες μέσα σε σπηλιές και έχοντας υλικά αγαθά κανα δυό τρεις λοξευμενες πέτρες για εργαλεία ; Υποθέτω πως μέχρι να αφήσει ο άνθρωπος πίσω τις σπηλιές και πριν να οργανωθεί στην μόνιμη αγροτική ζωή, χρησιμοποιούσε ελάχιστο λεξιλόγιο που απαρτιζε και όλη την γλώσσα του. Όταν οργανώθηκε στην αγροτική ζωή, τότε και τα εργαλεία του πολλαπλασιάζονταν ταχύτατα και οι πληθυσμοί σε ένα κεντρικό σημείο και έτσι δημιουργούνταν οι ανάγκες και για ανάλογο πολλαπλασιασμό των λέξεων που χρησιμοποιούσαν. Η αγροτική ζωή όπως ξαίρουμε, άρχισε πολύ αργά, μόλις πριν 12 με 15 χιλιάδες χρόνια. Άρα και η παραγωγή των γλωσσών όπως τις ξεχωρίζουμε σήμερα, άρχισε τότε. Εδώ τώρα για το θέμα μας περί της Ινδονησίας, θα πρεπεινα υποθέσουμε οτι πριν την γεωργοποίηση των ανθρώπων, υπήρχε πιο πολλή ελευθερία συνεύρεσης μεταξύ διαφορετικών πληθυσμών και ετςι έχουμε τον ινδονηςιο σαν κράμα μεταξύ Ινδού και Κινέζου και οτι με την γεοργωποίηση ελλειψε αυτή και έτσι έχουμε τους ινδονησιους να συναναστρέφονται τους ινδικούς μάλλον πληθυσμούς, παρά τους κινεζικούς κι έτσι σήμερα δεν ακούμε το χαρακτηριστικό κινέζικο τς στην ινδονησιακη γλώσσα και την κατασκευή της ινδονησιακης γλώσσας να είναι ίδια με της ινδικής. Κάτι είχε επιρρεάσει τους ινδονησιους προς αυτήν την κατεύθυνση.