Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ και δημοσκοπήσεις

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκοπήσεις στα μεγάλα θέματα, είναι καλή και από την άποψη ότι κάνει και τους απέχοντας από τις κάλπες εώς και από την πολιτική ακόμη να βλέπουν την θέση αυτή με καλό μάτι. Εδώ σίγουρα θα κερδίζει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο λαός και η δημοκρατία. Ο βασικός αντίπαλος του, η νέα δημοκρατία, δεν μπορεί έντεκα ιδεολογίας, να έχει παρόμοια θέση. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εντείνει την προπαγάνδα της. Θα είναι ένα από τα ατού του. 

Ανθρώπινη συνεντευξη

Δημοσκόπηση στη Γαλλία για τις συνεντεύξεις των υποψηφίων εργαζομένων, δείχνει ότι αυτές δεν είναι και τόσο "ανθρώπινες". Οι εγοδοτες τυραννουν τους υποψήφιους με ερωτήσεις εκτός των πραγματικών ικανοτήτων τους. Έτσι 93%  των Γάλλων επιθυμούν να είναι πιο ανθρώπινες αυτές οι συνεντεύξεις.
Πολύ αργά-αργά αλλά σταθερά οι πολίτες ξυπνούν για να καταλάβουν την καπιταλιστική εν γένει τυραννία, την καπιταλιστική βαρβαρότητα. 

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Αναστήθηκε, και άλλες τετοιες μ/κίες !

Οι χριστιανοί γιορτάζουν και σήμερα το Πάσχα. Ο Χριστός τους " αναστήθηκε " λέει ! Αφού σταυρώθηκε, άφησε να τον σταυρώσουν, ντε, οι άνθρωποι, αναστήθηκε μετά για να μας "δείξει" ότι ήταν θεός ταχα. Το έκανε για να μας (στους ανθρώπους της εποχής του) το δείξει αλλά δεν το ... έδειξε ! Αναστήθηκε μας λένε οι ευαγγελιστές του, ωραία και καλά για αυτόν αλλά γιατί δεν το έδειξε σε εκείνους που το κυνήγησαν και ιδίως σε εκείνους που τον σταύρωσαν ; Εδώ θα έχετε κάθε λογής μ/κια απάντηση από τους πιστεύοντας σε τέτοιους μύθους.
Και να πούμε και το άλλο : το έκανε για να μας σώσει. Να μας σώσει από τί ακριβώς ; Από τις αμαρτίες, σου λέει ο άλλος. Ποιες αμαρτίες ρε ; Το ότι κοιτάζω μια γυναίκα σεξουαλικως ; Το ότι θα πω ένα ψέμμα ; Ανθρώπινα δεν είναι αυτά, άρα όχι αμαρτία ; Και δεν θα πάμε στην κόλαση, αν πιστεύουμε σε αυτές τις μ/κιες, ΟΣΟ και να προσπαθήσουμε να μην αμαρτανουμε ; Στην αιώνια κόλαση ! Από τι, αλήθεια, μας έσωσε ο Χριστός, ο γιος του θεού ;
Μας δίδαξε, όμως, λέει, ανώτερα πράματα. Πια ανώτερα ή ίσα με τον αριστοτελη πχ ; Ο,ΤΙ και να είχε πει ήταν ανθρώπινα, που τα λέει ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΕ πριν από αυτόν ΚΑΘΕ σοφός άνθρωπος.
Έστειλε ο θεός πολλούς προφήτες, λέει, για να μας μιλήσουν και τελικά τον ίδιο τον γιο του. Και τι το σπουδαίο μας είπαν ; Και πόσο μας έπεισαν ; Εάν δεν μας έπεισαν να διαβούμε την ζωή μας συμφώνως τω νόμω του θεού, ποιος φταίει ; Αφού ο θεός ήξερε ότι δεν θα μας πείσουν, γιατί τους έστελνε ; Για να έχει να λέει ότι αυτός μας τα είπε μέσω των προφητών του αλλά εμείς δεν τον καταλάβαμε ; Ε τότε γιατί δεν μας τα έλεγε με ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ;
Βλέπετε ; Μπάζει από παντού η θρησκεία, όχι μόνο η χριστιανική αλλά και οποιαδήποτε άλλη.
Και οι Αρχές κάθε χώρας ή την αφήνουν να υπάρχει ή την υποστηρίζουν φανατικά δια αυστηροτατων νομων κιόλας. Εδώ παει καλά το δήθεν από κάποιον Λατινο, τον Λουκρήτιο ίσως,
" η θρησκεία είναι αξιοθαύμαστη στους πιστεύοντας, χρήσιμη στους πολιτικούς και σίχαμα στους φιλοσόφους ".

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ανεξιθρησκεία και δημοκρατια

Ο αραβικος κόσμος δεν γνώρισε την δημοκρατία. Στην Γαλλία η δημοκρατία εμφανίσθηκε ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ με το χτύπημα κατα της μονοκρατορίας του διδύμου βασιλείας - θρησκείας. Στην Λυβιη όπου γίνονται κάποια δειλά βήματα δημοκρατίας ειναι διότι το θρησκευτικό κατεστημένο έχει υποχωρήσει σημαντικά. Με αυτο το σκεπτικό βλέπω ως θετική εξέλιξη στην Συρία την δήλωση του Σύρου προέδρου Άσαντ περί διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. Εάν αληθεύει η δήλωση αυτή. Στις υπό ανάπτυξη χώρες, όπως οι αραβικές, οποία προσπάθεια εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας θα αποτύχει εάν προηγουμένως δεν χτυπηθεί αποτελεσματικά το δυνατό θρησκευτικό κατεστημένο. Μιας και γίνει αυτο, μετά η δημοκρατία θα έχει πιο στέραια στηρίγματα. Ας μην βιαζόμαστε. Τόσες και τόσες χιλιετίες χωρίς δημοκρατία και τώρα που δημιουργούνται οι προϋποθεσεις της, τώρα να τα χαλάσουμε όλα ; Υπομονή συστήνω στους ένθερμους δημοκρατοφιλους.