Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σκάνδαλα κολάσιμα

 Καλός και ο δικηγορικός σύλλογος. Εδω το θέμα είναι να σκεφτούμε λίγο πιο γενικά,  αξίζει τον κόπο πιο βαθειά.
Λοιπόν καθημερινά συμβαίνουν πράγματα καλα και κακά. Και πράγματα σκανδαλώδη. Για πολλά απο αυτα τα σκανδαλώδη, βλέπουμε τους εισαγγελείς να κωφεύουν, κάνουν πως δεν βλέπουν τίποτε. Ενω για άλλα πολυ λιγότερης σημμασίας αλλά επειδη συμφέρει στο κατεστημένο επεμβαίνουν αμέσως. Ας δούμε την περίπτωση του " γέροντα Παστίτσιου ". Εκει ο νεαρός έκανε κριτική όπως αυτός την αντιλαμβάνεται στα θρησκευτικά ζητήματα. Δεν ζούμε στον Μεσαίωνα να λέμε πρέπει να δικαστεί για βλασφημία, οτι προσεβαλε το θρησκευτικο συναισθημα των πολλων. Δηλαδη προσεβαλε την ΙΔΕΑ που εχουν οι πολλοι για κατι. Μωρε μεγαλη προσβολη άξια κολασμου ! Απο την άλλη η ΜΑΖΙΚΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΨΗΦΩΝ απο τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, ΟΥΔΟΛΩΣ ανυσηχει την ελληνική δικαιοσύνη. Στην αρχαία Ελλάδα θα τιμωρούνταν με ΘΑΝΑΤΟ.
 Με το να τιμωρήσουν κάποιον που παραβίασε λέει το προσωπικο απόρρητο κάποιων, κερδίζουν ένα
άλλοθι ότι "λειτουργεί" ΤΑΧΑΜ η δικαιοσύνη. Ποια δικαιοσύνη ρε τομαρια ; Με αυτη την λειτουργία της δικήσ σασ δικαιοσύνης δεν φέρατε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού ; 
Πάντα κάνουν τις μεγάλες απάτες ανενόχλητοι και τις καλύπτουν με το να συλλαμβάνουν και να δικάζουν κάποιους μικρότατους.
Αφήνουν ελεύθερους να βάζουν υποψηφιότητα για πρωθυπουργούς στις εκλογές κατι "νουμερα" μόνο και μόνο για να δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχει δημοκρατία.
Λοιπόν, για να μας πείσετε κύριοι εισαγγελείς ότι κάνετε το καθήκον σας, ΑΡΧΙΣΤΕ ΠΡΏΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ. Μετα θα δεχτούμε να δικασετε πχ έναν Βαξεβάνη. Διότι εάν υπάρχουν μικρές παρανομίες, ΠΡΟΥΠΟΤΙΘΕΝΤΑΙ οι μεγάλες. Το ψάρι (αρχίζει να) βρωμάει απο το κεφάλι, κυριοι εισαγγελεισ. Σοφό αυτο ! 

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Απόρρητο και πρασιν' άλογα !

Ασ πουμε κατι, να πούμε, για τον Βαξεβανη. 
Οι ελληνικές αρχές καίγονται αμάν αμάν να βρουν φοροφυγάδες. Τι πιο ύποπτοι απο αυτούς που βγάζουν (τα) λεφτα (τους) στο εξωτερικό. Δεν λέμε είναι σίγουροι φοροφυγάδες αλλα ύποπτοι. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ε, κάποιος άλλος που έχει φιλότιμο και αγαπάει την πατρίδα, βρίσκει χρήσιμο να ταρακουνησει τα νερά, αυτήν την ένοχη ακινησία ως προς την λίστα Λαγκάρντ, και την δημοσιεύει για αυτόν τον λόγο. Αυτός βρίσκει ότι βοηθάει τις ελληνικές αρχές έτσι, και αυτές αντι να καλωσορίσουν την προσπάθεια του, τον συλλαμβάνουν και τον δικάζουν για παραβίαση λέει προσωπικών απορρητων ! Δηλαδη το προσωπικο απόρρητο μπαίνει πάνω απο την διάσωση της πατρίδας ! Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια ! Εδω καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν ! Λοιπόν να ζήσει ελευθερη η δημοσιογραφια μαζι και με τον Βαξεβανη ή όχι ; To be or not to be ?
Να το απαιτήσουν οι δυο κυβερνητικοί συνέταιροι ή όχι ; To be or not to be κύριε Βενιζελε, κύριε Κουβέλη ;

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κώστας Βαξεβάνης

Λίστας Λαγκαρντ το σήριαλ : πρόσχωμεν !
Αντι για ένα επεισόδιο, έχουμε άπειρα.
Κάποιος λοιπόν σκέφτηκε πως αυτο δεν είναι λογικό, και λογικά βέβαια σκέφθηκε ο άνθρωπος. Μήπως πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι μας τον Κώστα Βαξεβάνη για την γενναία πραξη του ; Εγω δεν περιμένω την απάντηση. Ψηφίζω  ΝΑΙ  ! 

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ψήφος ολοκληρωτισμού

Ολοκληρωτικό πολιτικο καθεστώς ονομάζουν λέει εκείνο που έχει ένα μόνο πολιτικό κόμμα. Στην Ελλάδα λέει αφού έχουμε πολλά κόμματα, δεν είναι ολοκληρωτισμος. Να το δούμε :
Ανεξαρτήτως αν έχω να διαλέξω ένα από πολλά κόμματα, όταν διαλέξω ΜΌΝΟ ΕΝΑ με την ψήφο μου, ΕΓΩ διαλέγω ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ. Θεωρητικά μπορεί να επιβληθεί μονοκομματισμός.
Οσο όμως μπορώ να ψηφίζω ένα μόνο κόμμα, άλλο τόσο μπορώ να ψηφίζω περισσότερα του ενός σε  ένα ψηφοδέλτιο κομμάτων όπου οι βουλευτές εκλέγονται με λίστα, κατανέμοτας το χονδρικό ποσοστό για το καθένα. (Γιατι να μην κανει Ο ΚΑΘΕΝΑΣ την ΣΥΝΘΕΣΗ τησ βουλης οπωσ αυτος το κρινει, αφου ειναι εφικτο ; Τότε θα μπορούμε να πούμε πράγματι η βουλή εκλέγεται όπως το σύνολο των πολιτών την θέλει.) Το ποσοστό αυτό θα το βρίσκω αριστερά από το κάθε κόμμα όπου θα υπάρχουν χονδρικά αριθμοί 80 το ανώτερο και 3 το κατώτερο πχ με 80, 70, 60, 50, 40, 30, 25, 20, 15, 10, 7, 5, 3. % δηλαδή. Θα μπορώ να δίνω ΕΩΣ και 80% στο καλλιτερο κόμμα και όχι 100% διότι ΘΕΛΩ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ αφού θέλω δημοκρατία, πολυκομματισμό. Θα μπορώ όμως διανέμοντας τα ποσοστά, να αθροιζω έως το 100%, δηλαδή το 100% της βουλής, εφ´ όσον το επιθυμώ.
Θα μου πουν ίσως είναι πολύπλοκα αυτά. Και πως είναι τότε εφικτή η πολυσταυρια σε ψηφοδελτια σε ορισμενεσ εκλογικεσ περιφέρειες ;
Τα πολιτικά κόμματα που θα ψηφίζουμε πρέπει να έχουν κάποιο κύρος για την υποψηφιότητα τους. Για αυτό να αναγνωρίζονται από το κράτος με ένα μίνιμουμ μελών όχι κατώτερο πχ του ενός χιλιοστου του εκλογικού σώματος. Αυτό γίνεται στη Ρωσία μου φαίνεται.
Υστερα να είναι χωρισμένη η νομοθετική από την εκτελεστική εξουσία. Ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς του να κυβερνούν ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΝΌΜΟΥΣ, και όχι να νομοθετουν αυτοί οι ίδιοι, Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ! Και βέβαια θα παραχωρείται ένα μπόνους περιορισμένου αριθμού νόμων που θα μπορούν να προτείνουν στη βουλή και με κάποια αβανταζ. Ο πρωθυπουργός να εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία ενδεχομένως σε δυο γύρους, ο πρώτος την ημέρα των βουλευτικών εκλογών. Μπορεί εγώ να θέλω σαν μεγαλύτερο κόμμα νομοθετών το α, αλλά για πρωθυπουργό τον προτεινόμενο από το κόμμα β !
Ολα αυτά φαντάζομαι δεν γίνονται χωρίς αλλαγή του Συντάγματος. Ε, ας γίνει αλλαγή. 

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Νταηδες

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Όπως και ο νταής.
Οι νταηδες της χρυσής αυγής αρέσουν στους λιγότερο πολιτισμενους συμπολίτες μας.
Και γί αυτούς όμως το ίδιο κάνει θαρρώ ο,τι για τον κλέφτη και τον ψεύτη.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Βία και δικτατορία

Οι πράξεις βίας της χρυσής αυγής είναι φιλοσοφικά λεπτομερωσ προετοιμασμένες έτσι που να ΣΥΝΔΙΑΖΟΥΝ την αποδοχή του κόσμου μαζι με την ιδεολογική βία που είναι η δικτατορία. Το χαστούκι στην Κανέλλη άρεσε σε πολυ κόσμο, ανέβασε την χ α κατα 2%, απο 5 στο 7%, αλλα ΣΥΓΧΡΌΝΩΣ κάνει τον κόσμο να δέχεται στο υποσυνείδητο του ΚΑΙ την ιδεολογική βία δηλαδη την δικτατορία. Η φυσικη βία που γινεται μαζικωσ προετοιμάζει το έδαφος για την ιδεολογική βία δηλαδη την δικτατορία. Γί αυτο βλέπουμε την χ α να μιλάει όλο και περισσότερο δικαιολογώντας την.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Χ.Α.

Άνοδος βλέπω η χρυσή αυγή την μεγαλύτερη μαλλιστα που θα μπορούσε να κάνει : 100% !
Η ξαφνικη άνοδος της απο το 0,5% πριν απο κάποιους μήνες αν δεν κάνω λάθος, μαζι με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, τα δυο κόμματα που αλληλομισουνται θανάσιμα ( ο θάνατος σου, η ζωη μου ).  Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι ικανή να διαφωτίσει τον κόσμο για τον κίνδυνο καταλυσησ της δημοκρατίας ... αυτής της λίγησ τέλος πάντων, απο τα άγρια ναζιστικά νύχια. Η δεν είναι ικανη ή δεν το θέλει. Φαντάζομαι με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει η δυνατότητα να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αρχαιολατρες ή αρχαιοκάπηλοι ;

Όσοι ψήφισαν χ.α. Καταλαβαίνουν την αρχαιοελληνική καπηλεία της ;
Θα μπορούσε ποτε ένας Αριστοτελης ή ένας Επίκουρος ή ένας Πλατων, Σωκρατης κλπ να υποστήριζε τον Χιτλερ ή να δέχονταν την χριστιανική θρησκεία ; Ή να δέχονταν στο ελάχιστο μια λογοκρισία ;
Και όμως η χ.α. Εννοεί ότι έτσι θα ηταν !
Καταλαβαίνετε : πρώτα εκει στην χ.α. αυτο ονομάζονται γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων ελλήνων και μετα δημαγωγουν.

Πετριές

Άντε πάλι κι άλλους φόρους στον κοσμάκη ενω συγχρόνως κόβουν απο μισθούς και επιδόματα. Τώρα μας λένε όλα θα πανε καλά. Μά το ίδιο πράγμα έκαναν πολλές φορές μέχρι τώρα και λέγοντας συνέχεια το ίδιο πράγμα : τώρα θα πάμε καλα. Καταλαβαίνουμε ότι ή εχουν την καλή πρόθεση ΚΑΘΕ φορά αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι είναι αφελείς ή μας τα λένε γνωρίζοντας ΚΑΘΕ φορά ότι δεν θα πανε καλά τα πράγματα. Εγω δεν μπορώ να δεχτώ το πρώτο. Νομίζω δε ότι γίνονται όλο και περισσότεροι που το καταλαβαινουν όπως κι εγω. Καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες ότι μπορει ο κόσμος να ξυπνήσει απότομα και να πάρει αναποδεσ στροφές το μυαλό του και να αρχίσει τις πετριές ;

Χαμένη λίστα

Χάθηκε η λίστα των εν Ελβετία Ελληνων καταθετων, διαβάζω. Και δεν μπορούν να συντάξουν μια άλλη και πληρέστερη ;