Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ψυχιατρικό πρόβλημα & ψυχίατροι

Δεν είμαι ικανός να πω εγω ότι τούτο ή το άλλο φαινόμενο είναι ψυχιατρικό. Αυτο το αφήνω στους ειδικούς, εν προκειμένω στους ψυχιατρους. Αλλά εμείς οι άλλοι συχνά, σφαλλοντασ, λέμε " αντε να σε κοιτάξει κανένας ψυχίατρος " . Μπορούμε όμως να διερωτηθουμε για κάποιο φαινόμενο αν είναι ψυχιατρικο πρόβλημα. Λόγου χάριν αν κάποιος μιλάει σε κάποιον νομίζοντας ότι είναι μπροστα του ή νομίζοντας ότι τον ακούει απο κάποια απόσταση μη όντας ορατός. Εάν οι άλλοι ή η λογική ή η επιστημονική θεώρηση του λέει ότι δεν υπάρχει αυτός ο κάποιος που να τον ακούει, τότε νομίζω ότι η  ψυχιατρική πρέπει να επιλαμβανεται της υπόθεσης ή πρέπει απλώς να χαρακτηρίζει αυτο το φαινόμενο. Θα το χαρακτηρίζει ασφαλώς σαν πρόβλημα μεγάλο ή μικρό ή μέτριο ή πολυ μικρο αλλά πάντως πρόβλημα ψυχολογικό. Όταν ο παπας ψάλλει απευθύνεται σε κάποιον που τον ονομάζει Θεό και για τον οποίο δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπάρχει. Όταν κάποιος πιστός προσεύχεται είναι στην ίδια περίπτωση. Και για τους δυο θα μπορούσε ένας ψυχίατρος να αποφανθεί, ελπίζω. Αλλά όταν συμβαίνει το χειρότερο : όταν ο παπάς καλεί τους πιστούς να προσεύχονται, να μιλάνε, στον υποτιθέμενο υπάρχοντα Θεό, τότε γίνεται ο ηθικός αυτουργός της εκδήλωσης ενός ψυχολογικου προβλήματος. Το φαινόμενο αυτο είναι συνηθεστατο σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι εκκλησιαστικός λειτουργοί κάθε θρησκείας εκμεταλευονται τους αφελείς και τους ωθούν μέχρι ψυχολογικου προβλήματος. Δεν ξαίρω αν το ερώτημα μου είναι λογικό σε αυτήν την περίπτωση, πάντως θα το πω : μήπως το φαινόμενο αυτο αξίζει να γίνει αντικείμενο της παγκόσμιας ψυχιατρικής ομοσπονδίας, αν υπάρχει τέτοια ομοσπονδία ;

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ντετερμινισμος. Οικονομική κρίση.

Ντετερμινισμος Όταν μπορούν να επαναληφθούν οι ίδιες αιτίες σε ίδιες συνθήκες γενικώς, θα μας δώσουν τα ίδια αποτελέσματα. Αυτο ισχύει σε μη απόλυτες τιμές. Μόνο χονδρικά. Όσο πιο ειδικά πάμε τόσο ο ντετερμινισμος χάνει. Το λέει και ο Ηρακλειτος : Ουκ αν δις εις τον αυτόν ποταμόν εμβαίεις. Εδω εμείς παίρνουμε τον ντετερμινισμο χονδρικά, διοτι λαβόμενοσ χονδρικα, ισχύει ! Το πρώην μεγάλο πολιτικο ζευγάρι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν την Ελλάδα απο το 1974. Αποτέλεσμα : Βαθύτατη οικονομική κρίση. Εκ ιθτου αποτελέσματος δεν είναι που πρέπει να το ( το πολιτικό ζευγάρι ντέ ) κρίνουμε ; Αναμφιβόλως. Το κάθε ένα απο αυτα όταν το διαδεχετο, έβλεπε τα ελλείμματα, έτσι ; Αναμφιβόλως. Και ήξερε πως εδημιουργειτο αυτο το έλλειμμα. Για έχουμε συνέχιση της αύξησης των ελλειμμάτων, έκανε τα ίδια με το προηγούμενο. Ίδιες αιτίες, σε ίδιες συνθήκες (χονδρικως), ίδια αποτελέσματα. Μήπως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει να έρθουν στο φως εκείνες οι αιτίες για να τις μάθουμε και μεις, για να μη μας λέει ο Παγκαλος ότι όλοι μαζι τα φάγαΜε ;

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ανθραξ ο θησαυρός !

Είπα και γω να πω ένα καλο λόγο για την επι γης ( Ελλάδος ) Αγία Τριάδα και αμέσως την πατησα ! Ο λόγος περι του βιβλίου της Θρησκειολογίασ της β' Λυκείου. Ελάχιστα λέει περι της αθεΐας, αφού αυτή είναι ο αντίπαλος και όχι οι άλλες θρησκείες. Στην εξιστόρηση της κάθε θρησκείας αλλα και της αθεΐας εχουν να πουν οι ίδιοι οι συγγραφείς το γιατί ο χροστιανισμος είναι η αλήθεια ... Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει ! Αφού θέλετε κύριοι συγγραφείς της " ΘρησκειολογίαΟ " να παρουσιάσετε αντικειμενικά τα πράγματα, αφειστε τους των άλλων θρησκειών αλλά και τις άθεους, ιδίως τους άθεους να σας απαντήσουν επι του χριστιανισμού σας. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, αμάν πιά !

Μ' αγαπάς ; Απόδειξη !

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων ερωτεύονται. Ωραία. Ρωτείστε τους παρακαλώ τι εννοούν όταν λέει το καθ' ένα απο τα δυο μέρη " σ´ αγαπώ " . Λέτε ότι ξαιρουν να σας απαντήσουν ; Αρχ! Αφού ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ πάντα και το ατομικό τους συμφέρον, μαζι(!) με την αγάπη, τότε τι αρχ αγάπη είναι αυτή, δεν μπορώ να καταλάβω, δεν μπορώ ! Αποφασίζει ας πούμε ο νέος να κάνει Ο,ΤΙ μπορει για την λεγάμενη του, αυτή αμέσως θα το εκμεταλευτει. Το ίδιο και αντιστρόφως. Πού διάολο βλέπετε την αγάπη εσείς ; Είναι και παντρεμένοι και αγαπιουνται λέει πάντα αλλα εχουν χωριστά τους λογαριασμούσ τουσ στην τράπεζα ! Μισά μισά εδω μισά μισά εκεί, εμ τότε πού είναι να μην υπολογίζουν το προσωπικό τους συμφέρον ; ! Μήπως επειδή ο νέος κάνει τα χατήρια της νέας στο κρεβάτι, για αυτο λέει ότι τον αγαπάει ; Πού η νέα κάνει ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ χατήρια στον νέο ; Αν της κάνει αυτα τα χατήρια, κάνει κάτι έξω απο την φυσιολογική φορά των πραγμάτων στην σεξουαλικη επαφή. Πως είναι σίγουροι και οι δυο ότι η φύση του (του νέου) δεν θα τον εκδικηθεί ; Το πηγάδι δεν παθαίνει τίποτε νέε μου. Αλλοίμονο στον κουβά !

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μισανδρία

Πολυ χρησιμοποιείται τελευταία ο όρος μισογύνης ή μισογύνεισ ή μισογυνισμος. Είναι διότι ο καπιταλισμός έχει συμφέρον και το προωθεί μέσω των Μ.Μ.Ε. Δεν πρόκειται όμως περι απλώς μιας προώθησης αλλά περι πραγματικής πλύσησ εγκεφάλου, διότι γίνεται συχνότατα και επι δεκαετιών. Αν αυτο δεν είναι πλύση εγκεφάλου, τότε τι είναι ; Το πράγμα δηλαδη είναι σκανδαλώδες. Και γίνεται εξωφρενικά σκανδαλώδες όταν γνωρίζουμε πως οι άνδρες γενικά αισθανόμενοι πιο δυνατοί απο τις γυναίκες, δεν εχουν κανένα λόγο να τις μισούν. Ένας άνδρας που οι φεμινιστριες ονομάζουν ματσίστα ή ματσό του προσθέτουν και τον όρο μισογύνης. Αλλά για να είναι κάποιος ματσό, το λέει και το πιστεύει ότι είναι ανώτερος απο τις γυναίκες, άρα δεν έχει ΚΑΝΈΝΑ λόγο να τις μισεί. Και εδώ είναι που διαψεύδονται οι φεμινιστριες και μαζί τους και τα ΜΜΕ και η καπιταλιστική κυριαρχία. Να έρθουμε και στους συνηθισμένος άνδρες. Εχουν λόγο να μισούν τις γυναίκες ; Όχι βέβαια. Τι μένει ; Σχεδόν τίποτα. Ίσως να υπάρχει μισογυνισμός στου παθητικούσ ομοφιλόφιλους διότι αισθάνονται αδυναμία μπροστά στις γυναίκες στον ανταγωνισμό τους για τους άνδρες. Αυτές τις αλήθειες αν τολμησετε να τις πείτε, θα σας πουν μισογύνη ή ματσό (πάλι μισογύνη εννοούν) ή καθυστεριμενο οριανταλιστή ή περίεργο. Όλα αυτά για την διαστρέβλωση της αλήθειας διότι δεν συμφέρει στο κατεστημένο. Περίεργη σύμπτωση, δεν συμφέρει ούτε και στην αριστερά, μοντέρνα ή παραδοσιακή ! Ποιος να το πίστευε ποτέ ότι κομμουνιστές και καπιταλιστες συμπίπτουν στην υποστήριξη ενός και του αυτού σκοπού : την ανύψωση των γυναικών ιδίως με τεχνητά μέσα για να έρθουν ίσα με τους άνδρες αφού δεν γίνεται με ομαλά, τίμια, μέσα. Είναι δε τόσο δυναμικά επιβαλλόμενη αυτή η τεχνητή ανύψωση, που κανένας, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός σχηματισμός δεν τολμάει να τον καταγγείλει ! ! ! Η μισανδρια στο φόρτε της.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Θρησκειολογία

Ο κόσμος προοδεύει, κάποιες κατεστημένες ιδεολογίες κρίνονται ή λάθος ή περιέχουν λάθη. Ακόμη και ο πριν δυο δεκαετίες ευλαβικώς προσκηνων τα θεία Σαμαρας δεν μπορει να το αγνοήσει. Έτσι το παρόν Υπουργείο Παιδείας θα διδάσκει στους μαθητές ότι η χριστιανική θρησκεία διδάσκει όπως και όλες άλλες ότι είναι η μόνη αληθινη. Την αλήθεια την έκρυβαν απο τον κόσμο μέχρι τώρα. Τώρα δεν το μπορούν άλλο πια. Αν ρωτήσετε σχετικά τους φιλόλογους, τουσ μόνους de youre ειδικούσ να εξηγούν και να κρίνουν τον γραπτό λόγο, θα σας πουν το ίδιο. Βίβλος, κοράνι κλπ είναι βιβλία που γράφτηκαν απο ανθρώπους που ο καθένασ απ´ αυτουσ έλεγε ότι τα λεγόμενα του ή τα γραφόμενα του ηταν θεόπνευστα. Ας το διδάσκονται λοιπόν τα παιδιά και αν θέλουν κάποια θρησκεία ας την διαλέγουν ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, και όχι διότι την τάδε θρησκεία πιστεύουν οι γονείς τους ή πίστευαν οι παλαιότεροι τους. Όποιος ισχυρίζεται ότι κατέχει την αλήθεια σε κατι δεν φοβάται το παρουσιάσει μαζί με αλλα και να αφήσει ελεύθερους τους ανθρώπους να διαλέξουν.Ας διαλέγουν και μελλοντικές γενιές ελεύθερα πλέον, επι τέλους !

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Parental alienation syndrome

Ένας παιδοψυχίατρος τόλμησε στον σημερινό μίσανδρο καπιταλισμό να παρουσιάσει μια δυσαρεστη για τισ φεμινίστριεσ διάγνωση του ότι τα παιδιά των διαζευγμένων με την επιμέλεια των μαναδων μισούν λίγο πολύ τον πατέρα τους κατόπιν πλύσεωσ εγκεφάλου που εχουν υποστεί απο την μητέρα τους. Διαβάστε το σχετικό άρθρο στην wikipedia.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

30%, μόνο ...

Τους με τα ανώτατα εισοδήματα θα τους φορολογήσουν μόνο 30 %. Είναι γνωστό ότι οι πλούσιοι αγαπάνε πρώτα τα λεφτά τους και έπειτα την πατρίδα. Ακόμη και σε αυτη τη μεγαλη κρίση δεν είναι διατεθειμένοι να αγαπήσουν λίγο περισσότερο την πατρίδα. Η δε επι γης Ελλάδος Αγία Τριάς τους διευκολύνει να δικαιολογούνται : Να οριστε η ίδια η κυβέρνηση μας λέει πως δεν είναι ανάγκη να συνεισφέρουμε παρα πάνω. Ενω στους φτωχούς εύλογημένα χαράτσια επέβαλε. Χτυπάτε τον φτωχό όσο μπορείτε καριόλες. Όταν ξυπνήσει θα είναι αργά για σας.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Εκκλησία και συσσίτια

Η εκκλησία μας καθησυχάζει : δεν θα διακοπούν τα συσσίτια κατα την διαρκεια των διακοπων. Λέτε να την φώτισε η εν ουρανώ Αγία Τριάς ; Να προχωρήσουν σε δοξολογίες οι άστεγοι ; Καλά, αστεγοι μεν αλλά ε δεν πειράζει αφου θα έχουν ένα κομμάτι ψωμί ...

Προσεχώς βαφτίσια ;

Καλά το μυριζόμουνα εγω ... Άμα τα βρίσκουν σκούρα οι δυο τσόντες του Σαμαρα, θα προχωρήσουν σε ενότητα ουσιωδέστερη. Θά ´χουμε βαφτίσια - με παπά και με κουμπάρο ; Θα διατηρήσουν λέει και τα σύμβολά τους. Το ΠΑΣΟΚ το δικό του, η ΔΗΜΑΡ επίσης ; Τέτοια μπερδεμένα πράματα επιτηδες για να κάνουν τον κοσμάκη να τους περιμένει να τα ξεδιαλύνουν και έτσι να ασχολείται μ´ αυτούς.

Αγία Τριάς επι γης Ελλάδος

Μαθαινουμε επικροτειται το έργο της κυβερνητικής Αγίας Τριάδος επι γης Ελλάδος. ΣΥΡΙΖΑααα ! Έλα επειγόντως !

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αγαπάτε ; Απόδειξη !

Όποιος έχει την τσέπη του γεμάτη απο λεφτά, είναι ο δυνατός στην καπιταλιστική κοινωνία. Είτε φυσικό πρόσωπο λέγεται είτε εταιρεία είτε και κράτος. Κράτος με γεμάτα ταμεία, κράτος δυνατό. Το δημόσιο ενός κράτους είναι δυνατο, το κράτος είναι δυνατο. Η αριστερά ανέκαθεν το υποστηρίζει, η δεξιά αντίθετη. Αν αγαπάτε την Ελλάδα, υποστηρίξτε το δημόσιο. Αγαπάτε ; Απόδειξη !

Ακόμη περιμένετε ;

Όσοι ψηφίσατε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, περιμένετε ακόμη την αναδιαπραγμάτευση. Καλά, ακόμη να καταλάβετε ότι σας την έφεραν ;